fredag 25 december 2009

Gammalt

Det är hippt att vara fyrkant.

Jag drömde inatt att jag levde i en skräckfamilj som roade sig hela nätterna med att mörda varandra på kreativa bestialiska sätt. Man hade olika roller, jag var det blonda offret som sprang runt och skrek och var livrädd mest hela tiden fast jag hade oftast en bra finish med brutal slakt. Det var en som var verklig människa, honom fick man inte döda ”på riktigt” men han var cool, han hade diamant tänder och västtysk hockey. Var inte hälften så rädd som vi andra var.

Sedan drömde jag en mardröm: att jag gav var tionde till kyrkan. Feodalsamhälle… patriarkat blabla… mummel. Trenden nu är att vara super frikyrko TANT pepp på allt. Den som gnäller måste dö. Man måste hylla sina fiender och älska modebloggar och dålig musik. Gärna Robyn mode. Gärna tomhet. Gärna ha sex utan feelings. Dålig trend. Deleeete.

Sen tänkte jag på att man kan vara väldigt entusiastisk över människor men de är inte alltid lika entusiastiska tillbaka. Man måste låta dem få vara oentusiastiska. Folk har rätt att inte tycka om en.
Så var jag vaken.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.