onsdag 5 december 2007

Carpe Fisken

Premiär på Kilen 13 mars

KNIF

En skojsig föreställning om döööden.

Cookie och Mjölk sitter i duschen på Bates Motel och lyssnar på porr och bakar kladdkaka. Mjölk har ständig mjölkmustasch och har det bra med det. Tiden går och går… Föreställningen eskalerar inte mot ett förväntat slut med en dramatisk uppbyggning. Det finns ingen vändpunkt. Det är inte ett väntrum. Det är en implosion som börjar om och om där slutet är en början. Vårt dåliga samvete tickar i bakgrunden. Det är inte synd om någon, alla har en obotlig dödlig sjukdom.

Det här var en gång ett fint land innan samerna kom och flummade till det. Folk ramlar runt aspackade två på eftermiddagen i folkdräkt!
Men jag är inte här för att gnälla, snarare klaga något helt förjävligt.

Så vi ger bara upp nu och låter oss falla kota för kota ner i framstupa sidoläge och vi låter Jesus ta oss långsamt bakifrån utan något förmildrande glidmedel och vi gillar det, det är skönt. Det går för oss, framåt nu… Och till rytmen av huvudet mot bordsbenet förstår vi meningen med livet. 

Tack

Och om ett par timmar öppnar ni ögonen igen och ni är pånyttfödda och världen bli aldrig densamma men du är kvar, du är samma.
Du blir återfödd som i The Matrix, men inser att du blev inte mutant eller Kung-Fu hjälte, bara en vanlig tråkig människa igen och igen. Om det är någon som kommer och hälsar på så är det mest sannolikt döden, för du har inte direkt jobbat på sociala relationer på ett par år. Vägen till helvetet är lagd på briketter av intensiv monotoni.

Detta är en föreställning om evigheten. Du ser ljuset men har inte dött ännu. En oändlig uppförsbacke.

Vi sänder live från helvetet
Keep it simple

Psycho skräck, 70tals barn teve, porr musikal, döden, Phil Collins och noice samt Candy Darling.
En druga som bakar kladdkaka och en hora gratis, här kommer alla känslorna på en och samma gång.

Stina Kajaso
Har utgjort ena halvan av performance teatergruppen Sons of Liberty sedan 2003. Sons of Liberty är Stina Kajaso och Lisa Lie, vi blandar textbaserad teater med performance och har hittills producerat föreställningarna: Sons of Liberty 1, installationen Begravelsebyrå og hest, Duell; Sons of Liberty 2, God hates Scandinavia; Sons of Liberty 3 samt hösten 2007 skrev, regisserade och spelade Sons of Liberty ”swamped in sensation” På Nationalteatret i Oslo, Norge.
God hates Scandinavia; Sons of Liberty 3 blev korad till årets föreställning 2006 av den norska tidningen Morgenbladet.

Mitt projekt utgår från tankar omkring dystopi, död och människans eviga ensamhet malda igenom ett filter med svart humor, pornografi, våldtäkter och självmord.
KNIF är lo-fi underhållning där karaktärerna är lätta och materialet tungt. I en värld av ont och goth där underhållning är en industri vill jag göra teater som upplevs som intim, obehaglig och livsnödvändig. Stilen är enkel men kompromisslös. Jag vill inte trösta men väcka tankar, för det finns ingen tröst att få. Jag representerar en generation som aldrig blir vuxen. Vi sitter tätt tillsammans i ett rum och slappar samtidigt som vi försöker komma på enkla och smärtfria sätt att rädda världen på. Allt vi tar i blir ändå
förstört.
Det är humor det är humor.
Och alla dör på slutet.

Inga kommentarer:

Hat

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.